2005: Den moderne sjömannens vardag

Den 27 oktober 2005 hölls årets SAN-konferens på Arken Konferenscenter i Göteborg.

Förmiddagen ägnades åt ISPS-koden och eftermiddagen åt kost och hälsa.

ISPS-koden ur en myndighets perspektiv
Dan Sarenius, tillsynsenheten, Sjöfartsinspektionen

ISPS-koden – hur blev det?
Björn Haave, avdelningschef, Norsk Sjöoffisersforbund

ISPS-koden – praktiska erfarenheter
Johan Rafstedt, säkerhetschef, Jan Jonsson, säkerhetsassistent, ACL Ship Management AB

HKF och sjömannen vs ISPS-koden
Torbjörn Cruth, byrådirektör HKF (Handelsflottans Kultur- och Fritidsråd)

AML och den moderna arbetsmiljön
Mats Quist, produktionschef Prevent

Sjöintendenturutbildningen – vad får eleverna sig till livs?
Meeri Ahlstedt, restauranglärare Ester Mosessons Gymnasium

Kosten ombord på en färja
Petra Kapocs, restaurangservicechef Stena Danica

Kosten ombord  på ett tankfartyg
Emma Winblad, kocksteward, Broström Ship Management

Alltid redo i kroppen och knoppen
Mats Petersson, kostexpert och friskvårdskonsult

Tips

Ortsö-gröt
(en stor sats)

5 dl fiberhavregryn
5 dl rågflingor
1 dl krossade linfrö
1 dl skalad hirs

Blanda ingredienserna ovan och koka 1 dl/portion av blandningen tillsammans med 2,5 dl vatten i 5-6 minuter. Ev kan en liten gnutta salt tillsättas. Servera gröten med mjölk och t.ex. rivet äpple, osötade bär eller osötad sylt.

Blandningen förvaras lämpligen i en tätslutande burk.

Drivs av Breakwater Publishing