Allt om sjömanshälsa på CMH

Centrum för Maritim Hälsa (CMH) är ett webbaserat nätverk som tar till vara och sprida kunskap om arbetsmiljö och hälsa till sjöss. Man samlar erfarenhet och forskning och hjälper till att sprida den vidare till berörda i branschen. CMH fungerar också som en mötesplats för personer och organisationer som är intresserade av hälsofrågor inom sjöfart och andra maritima områden (exempelvis dykmedicin).
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Centrum för Maritim Hälsa (CMH) är ett webbaserat nätverk som tar till vara och sprida kunskap om arbetsmiljö och hälsa till sjöss. Man samlar erfarenhet och forskning och hjälper till att sprida den vidare till berörda i branschen.
CMH fungerar också som en mötesplats för personer och organisationer som är intresserade av hälsofrågor inom sjöfart och andra maritima områden (exempelvis dykmedicin).

Webbplatsen publicerades våren 2009 och är nu komplett med bland annat information om hälsorisker och hälsokrav samt länkar till publikationer och forskning.

CMH grundades av läkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg med bidrag från SAMS (Sjöfartens arbetsmiljöstiftelse). Man samarbetar med bland andra Sjöfartens arbetsmiljönämnd (San), Transportstyrelsen, Försäkringskassan, företagshälsovården, forskargrupper samt Radio Medical.

Dela artikel:
Mail
Twitter
Facebook