Förfalskade hydrostatutlösare

Sjöfartsavdelningen varnar för dessa förfalskningar och uppmanar tveksamma innehavare att kontakta CM Hammar för att verifiera serienummer och produktionsdatum. CM Hammar har också gjort en Safety Alert som visar hur man kan skilja äkta från falska utlösare.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En redare köpte nyligen ett antal utlösare av en skeppshandlare i Indien. Redaren lät testa fem av dessa genom att sänka dem i vatten, men bara två löstes ut. Efter att ha kontaktat företaget som man förutsatte hade gjort utlösarna, CM Hammar AB i Göteborg, konstaterades att utlösarna inte var gjorda av dem utan var förfalskningar. Inte en enda av utlösarna fungerade enligt SOLAS-standard.

Sjöfartsavdelningen varnar för dessa förfalskningar och uppmanar tveksamma innehavare att kontakta CM Hammar för att verifiera serienummer och produktionsdatum. CM Hammar har också gjort en Safety Alert som visar hur man kan skilja äkta från falska utlösare. Det är inte känt om de falska utlösarna endast finns i Indien, så alla innehavare rekommenderas att kontrollera äktheten enligt anvisningarna från CM Hammar på hemsidan www.cmhammar.com.

SjöI dnr 070206-08-22948.
Hammar Press release 2008-12-16

Dela artikel:
Mail
Twitter
Facebook