Arbetsmiljömanualen för sjöfart digitaliseras och byter namn

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Sedan ett antal år har arbetsmiljömanualen för sjöfart funnits i pärmformat och det har varit möjligt att köpa den och prenumerera på uppdateringar via Prevent. Manualen har också varit tillgänglig via en pdf-fil. Nu tar vi nästa steg och låter manualen bli digital. Därmed kommer den att bli mer lättillgänglig. Möjligheten att prenumerera på uppdateringar försvinner eftersom det kommer att skötas automatiskt på den plats där manualerna ligger.

Den digitala handboken går att nå i de flesta webbläsare och stödjer stationära datorer såväl som läsplattor och smartphones. Det enda som krävs är en internetanslutning. För den som vill skriva ut enstaka sidor eller snabbt navigera till ett specifikt uppslag, kan enkelt göra det via en innehållsförteckning med länkar till respektive kapitel. Den som är intresserad kan också ta sig vidare till relaterade lagar och föreskrifter på respektive myndighets hemsida.
Även den vanliga pdf-filen är uppdaterad med stöd för enkel navigering med länkar i menyn och länkar till relaterade lagar och föreskrifter. Båda dokumenten uppdateras löpande. De administreras via Breakwater Publishing och är tillgängliga via Sans hemsida under fliken ”Handbok”. Där finns även möjlighet att prenumerera på uppdateringar genom att fylla i sin e-postadress. Ett mejl skickas sedan ut när en uppdatering finns tillgänglig.
I samband med digitaliseringen beslutade San att byta namn på manualen till Sjöfartens Arbetsmiljöhandbok. Vi hoppas att ni, liksom vi i arbetsgruppen, tycker att handboken nu är mer användarvänlig.

Trevlig sommar!
Önskar vi i San

Dela artikel:
Mail
Twitter
Facebook