Ledarskap i danska Nyborg

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I augusti höll San:s danska systerorganisation, Seahealth, sin årliga konferens i Nyborg. Och precis som tidigare år var 2014 års upplaga fantastiskt bra. Temat var ledarskap och det fanns ett smörgåsbord av spännande och intressanta föredrag att välja bland. Konferensen inleddes av Rasmus Dahlberg som talade om människan bakom olyckan och därefter var det bara att välja fritt bland föreläsningarna.
Jag valde att gå på föredraget ”Vi har skapat en god säkerhetskultur”. Det var Søren Bøge Pedersen, senior arbetsmiljökonsulent på Seahealth som höll en workshop om hur man utvecklar en god säkerhetskultur och hur Søfartsstyrelsen (danska motsvarigheten till Transportstyrelsen) främjar detta genom sin tillsyn.
Ett annat föredrag jag lyssnade till var ”Finns det tabu till sjöss?” Det handlade om vad som händer när knarket sätter kursen – om hjärnan, sprutor och narkotika. Föredragshållare var Henrik Rindom, överläkare i psykiatri vid Stofrådgivningen, som på ett mycket intressant sätt beskrev hur svårt det kan vara att avgöra om någon är påverkad av droger och hur enkelt det är att framställa vissa preparat hemma i köket.
Ytterligare ett föredrag jag lyssnade till var ”Bullying and harassment”. Tim Springett, chef för Employment and Legal, UK Chamber of Shipping, talade om mobbing och diskriminering till sjöss. Han använde sig av ett material som ETF ITF och European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA) har utvecklat. Materialet som består av både video och text finns på alla EU-språk och är gratis att använda.
Karl-Arne Johansson/Seko sjöfolk

Dela artikel:
Mail
Twitter
Facebook