”Hälsobesök inspirerar”

För drygt ett år sedan gjordes ett hälsobesök på Fure West. Robert Fagerkrantz var en av dem som deltog.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

– Jag tänker på vad jag äter och tränar regelbundet så hälsosamtalet gav inte direkt någon nytt. Men det var ändå lite peppande och det är bra för alla parter att rederiet lyfter de här frågorna
Det säger Robert Fagerkrantz, överstyrman på Fure West. För drygt ett år sedan gjordes ett hälsobesök på Fure West. Robert Fagerkrantz var en av dem som deltog.
– Jag tycker att det var ett bra upplägg och det var ingenting jag saknade. Även om jag lever ganska sunt är det alltid bra att prata om hälsa, säger han.
Han säger att hälsointresset ombord är varierande, men att de flesta ändå tänker på hur de äter och tränar. Och för den som vill motionera finns förutsättningarna.
– Vi har gym med löpband, cyklar och lite annat. Rederiet är ganska generöst med träningsredskap och när vi velat ha något nytt har vi fått det.

Vädret ställer till det
Arbetet ombord är intensivt. Ändå går det att hitta tid för träning, menar Robert Fagerkrantz. Det som ibland ställer till det är vädret.
– Rör det på sig för mycket går det inte att träna. Då får man vänta tills det lugnat sig eller när vi ligger till kaj, men då är det å andra sidan ganska mycket jobb.
Robert Fagerkrantz jobbar fyra veckor och är ledig fyra. Han säger att han äter och tränar ungefär på samma sätt hemma som på fartyget.
– Maten ombord är varierad och det finns alltid grönsaker. Enda problemet är att folk har en tendens att äta lite för mycket, men vi gör också av med en hel del när vi jobbar.
Hälsoformuläret som han fyllde i har han sparat för en eventuell senare uppföljning. Blir det en sådan tänker Robert Fagerkrantz vara med igen.
– Ja det kan alltid komma upp något man inte tänkt på själv, och så är det som sagt lite inspirerande att prata om hälsa.
Linda Sundgren

Dela artikel:
Mail
Twitter
Facebook